Het volgende yoga weekend:

13 – 15 maart 2020


 

Wil je je begrip en beoefening van Yoga verder uitdiepen?
Of deed je nog nooit Yoga en wil je het leren kennen?
Heb je nood aan een echt break en tijd voor jezelf?

Antwoord je minstens een keer ja? Kom dan mee op weekend in het prachtige kasteel van Frandeux, met het Belgische Sampoorna team. Je zal op alle vlakken ontspannen, heropgeladen en gelukkig terugkeren!

Wat doen wij tijdens een yogaweekend?

Hatha Yoga – het zuiveren van de lichaams- en energiesystemen

hatha yogabeoefening met ademhalingsoefeningen, opwarming en versterkende oefeningen, yoga houdingen en begeleide ontspanning.
Zowel beginners als gevorderden zijn welkom en zullen genieten van de harmonieuze vloeiende stijl.

Raja Yoga of meditatie – het zuiveren van het mentale systeem

Beweeg jezelf vastberaden naar de hoogste staat van concentratie en creativiteit door de geest in stilte naar binnen te richten. We gebruiken de kostbare momenten van vroege morgen voor begeleide en stille meditatie.

Het zingen van mantra’s –  het zuiveren van het emotioneel systeem

Gemakkelijk, krachtig en geest verrijkend: chanten is het repetitief zingen van mantra’s, die trillingsvormen zijn van goddelijke aspecten: het is een erg effectieve en ook mooie methode voor het verhogen van de concentratie en om het hart te zuiveren.

Nada Yoga  – het zuiveren van het energiesysteem

Nada yoga is de yoga van het geluid of het pad van de goddelijke vibratie. Ritme en melodie is eigen aan alles in de natuur omdat vibratie de bron van alle creatie is. De menselijke stem is een krachtig instrument om de schoonheid van het ‘Zijn’ te voelen en om aan te sluiten op je hogere zelf.

Jnana Yoga – het zuiveren van het intellectuele systeem

Dit pad gaat om de filosofische achtergrond. “Een gram praktijk is meer waard dan tonnen theorie“, maar elke praktijk of beoefening moet gebeuren zonder bijgeloof en met een objectieve en goed gefundeerde kennis. Tijdens de lezingen en discussies zullen we de yoga geschriften en concepten exploreren. De yoga filosofie is altijd meteen toepasbaar in je dagelijks leven en spirituele praktijk.

Praktische informatie