Dagindeling

Vrijdag

18:00 Aankomst en inchecken
19:00 Diner
20:00 Inleiding, mantra zingen & lichte oefeningen

Zaterdag

05:30 ontwaken
06:00 Meditatie, chanten, yogalezing
08:00 Hatha yoga: pranayama, asana, relaxatie
10:00 Brunch – ontbijt
11:00 Karma yoga en vrije tijd (sauna, wandelen, lezen, dutje, shiatsu, reiki, ….)
13.30 namiddag hap
14:00 lezing, nada yoga of workshop
16:00 Hatha yoga: pranayama, asana, relaxatie
18:00 Diner
19:30 Meditatie, chanten, lezing

Zondag

5:30 ontwaken
06:00 Meditatie, chanten,  yogalezing
08:00 Hatha yoga: pranayama, asana, relaxatie
10:00 Brunch – ontbijt
11:00 Karma yoga
12:00 Chanting, weekend afsluiten
14:30 Lunch
16:00 Afscheid en vertrek

De maaltijden

Vegetarische maaltijden die in buffet-stijl worden opgediend.
Dit houdt in: eenvoudige, gezonde en lekker klaargemaakte groenten, granen, fruit, peulvruchten, tofu en optioneel zuivel. De maaltijden kunnen volledig veganistisch genoten worden. Alle bereidingen zijn bio en worden vers ter plekke gemaakt door Hanna en Gauri.

De accommodatie

Château Frandeux

Het domein ‘Chateau Frandeux’ ligt in de Belgische Ardennen. Het dorpje Frandeux telt slechts 40 huizen en ligt ongeveer  6 km van Rochefort. Het ruimere gebied wordt ook het ‘valleienland’ genoemd, een prachtige streek met veel kastelen en een rijk en gevarieerd erfgoed.

In het kasteel is er een ruime eetplaats met imposante tafel, een knusse zithoek met open haard, een grote en een kleinere gezellige yogaruimte, een ruimte sauna met aangrenzend meer en uitgestrekte bossen en graslanden.

Er zijn eenpersoons- en tweepersoonskamers met eigen badkamer of gedeelde badkamers, de prijzen hangen dus af van het type accommodatie.

De organisatoren

Ons team  zijn allen gediplomeerde en ervaren Sampoorna Yoga docenten (erkenning door de US Yoga Alliance 500hrs) en directe studenten van Shri Yogi Hari:

Vyasa (Duitsland)

Beoefent meditatie,  yoga en shiatsu sinds  2000. Nadat hij  Shri Yogi Hari leerde kennen in 2003, verliet hij zijn land en zijn ingenieurs job om yoga intensief en op de traditionele manier te bestuderen en in zich op te nemen. Hij leefde twee jaar dicht bij zijn Guru in diens Ashram in Florida, waar hij alle yogapaden (karma, jiana, hatha, radja) beoefende, inclusief nada yoga (stem, harmonium en tabla). Daarna gaf hij zelf les aan cursisten en hielp verder mee de Ashram uit te bouwen. Sinds 2006 leeft hij in België met vrouw Gauri en hun kinderen, waar hij werkt als shiatsu-behandelaar en ingenieur.

Gauri (België)

beoefent yoga sinds 2001. Wat startte als een wekelijkse hatha yogales omwille van lage rugpijn, werd snel een avontuurlijke reis naar de diepere lagen van de yogafilosofie en haar eigen bewustzijn. In 2004 en 2005 volgde ze de yoga opleidingen in de Ashram van Yogi Hari in Florida, waar ze haar man Vyasa leerde kennen.  Vandaag combineert ze de opvoeding van drie kinderen,  met een job als biologieleerkracht en yogadocente.  Ze accepteert heel bewust én enthousiast de uitdaging de eeuwenoude yoga filosofie toe te passen in haar modern dagdagelijks leven.

Eknath (België)

besloot gas te minderen na 25 jaar als professioneel musicus (Erwin Vann) gewerkt te hebben. Hij had al vele jaren Tai Chi, Aïkido en Chi Kung beoefend. Als tiener paste hij ook ademhalingstechnieken toe toen hij de saxofoon leerde bespelen. Hij starte met yoga in 1994 en volgde yoga workshops en retraites bij verschillende leraren, tot hij in 2008 de Sampoorna yoga traditie leerde kennen. Hij verbleef inmiddels ook langere periodes in de Ashram. In mei 2010, werd Eknath de mede-oprichter van de Sampoorna Yoga Studio in Brussel. Eknath is naast Sampoorna teacher ook een YogaKids Teacher en Yin Yoga teacher (Paul Grilley) .

Hanna (Finland)

ontdekte yoga in 2001 door een burn-out, na vele jaren carrière gemaakt te hebben in diverse grote bedrijven. Ze ondervond persoonlijk de ongelooflijk genezende en transformerende kracht van yoga en wou deze ervaring delen met anderen. Hanna volgde de opleiding in de Asrham van Yogi Hari in 2008. Samen met Eknath, is zij oprichtster van de Sampoorna Yoga Studio in Brussel. Ze werkt verder in het bedrijfsleven als consultant en trainer waar ze heel vaak yogaprincipes introduceert op de werkvloer.

Prijzen en aanmelden

Online registeren hier.

  • Dubbel kamer 325€ pp
  • Enkel kamer 360€ pp
  • Enkel kamer met eigen douche 375€ pp

Alles inbegrepen (accommodatie, vegetarische maaltijden, snacks, thee, …)

Je reserveert je plaats door het storten van een  waarborg van  100€. De volledige prijs dient betaald te worden 2 weeks voor de start.
Vroege vogel-korting (25euro) is enkel geldig bij betaling van het volledige bedrag.

Annulatiekosten

  • tot 30 dagen voor de start: 30€
  • 30 tot 15 dagen voor de start: 100€
  • minder dan 15 dagen voor de start: geen terugbetaling mogelijk

Verdere informatie

Taal: de communicatie wordt gevoerd in het Engels,  maar laat taal geen barrière zijn mocht je deze taal niet helemaal machtig zijn. We spreken ook Nederlands, Frans, Duits, Fins en Italiaans.

 

Nadat je geboekt hebt, krijg je enkele weken voor de start een e-mail met praktische zaken (wegbeschrijving, carpoolmogelijkheden, wat je meebrengt, …) Voel je vrij om ons te contacteren bij vragen of twijfel:

Web: www.sampoorna-yoga.be, www.sampoornayogastudio.be
E-mail: info[at]sampoorna-yoga.be or ‘info[at]sampoornayogastudio.be’
telefoon: +32 (0)496/127 266 (Hanna), +32 (0)499/198921 (Gauri),
+32 (0)50/68 73 29 (Gauri & Vyasa)